Malzemeler:
- 1 paket vanilyalı puding
- 2,5 bardak vişne suyu
- 8 yemek kaşığı irmik
- 8 yemek kaşığı toz şeker
- 1 litre süt
- 1 paket vanilya
- 3 yemek kaşığı hindistan cevizi
İlk olarak vişne sosumuzu hazırlıyoruz. Bunun için toz puding ve vişne suyunu bir tencerede pişiriyoruz. Yani pudingimizi sütle değil vişne suyuyla pişiriyoruz. Koyulaşan sıcak vişne sosumuzu kek kalıbına döküyoruz. Tabii öncesinde kalıbımızı ıslatmamız gerekiyor ki tatlı kalıptan kolay çıksın. Vişne sosunu kalıba döktükten sonra oda sıcaklığında soğumaya bırakıyoruz.
Sıra geldi irmiği hazırlamaya. Geniş bir tencerede süt, irmik ve şekeri orta ateşte sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına getiriyoruz. Ocaktan almadan hemen önce hindistan cevizi ve vanilyayı ekliyoruz. Biraz daha karıştırıp irmiği ocaktan alıyoruz. Kalıpta soğumuş olan vişneli sosun üzerine döküyoruz.
Yine oda sıcaklığında soğumaya bırakıyoruz. Daha sonra buzdolabında bekletiyoruz. Servis yapmadan önce kalıbımızı servis tabağında ters çevirerek kalıptan çıkmasını sağlıyoruz. Dilimleyerek servis ediyoruz.
Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder